Buurtgezinnen zoekt voor een alleenstaande moeder en haar zoon (8) een stabiel steungezin met kinderen. Het gezin kent weinig mensen in de buurt op wie het kan rekenen, waardoor de moeder en haar zoon wat teruggetrokken leven. De band tussen de moeder en haar zoon is sterk en zij doen alles samen. Om te leren dat de wereld buiten mama ook goed is, hoopt zij dat spelen in een ander gezin zijn wereld groter maakt en hem zal stimuleren om te laten zien wat hij in zich heeft.

De moeder gunt haar zoon een steungezin waar hij gezellig kan spelen, vanuit geborgenheid nieuwe ervaringen op kan doen die zijn wereld kunnen vergroten. De gevoelige jongen is wat onzeker en weet soms niet goed hoe zich te verhouden. Dan kan hij fel reageren of juist in zijn schulp kruipen. Door het bieden van structuur, begrip en dingen goed uitleggen, kan hij zich weer veilig voelen op momenten dat hij de wereld niet begrijpt.

Zijn jullie dat gezin met kinderen van zijn leeftijd of iets ouder, waar deze jongen één keer per week welkom is? Kunnen jullie zowel ruimte als duidelijkheid bieden en vinden jullie het leuk om hem in zijn ontwikkeling te stimuleren?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Nieuwegein:

  • waar hij een middag per week welkom is.
  • dat hem van school op kan halen.
  • dat hem wil helpen bij zijn taalachterstand.
  • dat hem wil helpen bij het leren om zelfstandig (buiten) te spelen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-24268314.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.