Sinds de start van Buurtgezinnen is dit toch eigenlijk wel de meest bijzondere aanvraag. Het betreft hier een alleenstaande moeder, die na een heftig verleden, het graag heel goed wil doen voor haar zoon van 8 jaar. En hoewel het ouderschap voor de meeste mensen met regelmaat puzzelen is, is het natuurlijk toch wel heel fijn als je daar af en toe bij kan afkijken. De achtergrond van deze moeder maakt echter dat zij zich op het vlak van ouderschap aan niemand heeft kunnen spiegelen. En gezien haar beperkte sociale netwerk heeft ze ook nu weinig tot geen voorbeelden in haar omgeving bij wie ze daarvoor terecht zou kunnen.

Naast de ambulante begeleiding die ze ontvangt ter ondersteuning, zou ze daarom dolgraag op een informele en ontspannen wijze eens willen mogen meekijken in een ‘normaal/gewoon’ gezin. En voor de goede orde; het gaat hier om een voorbeeldgezin en geen voorbeeldig gezin 😉.  Misschien is het voor deze moeder juist wel goed om te zien dat er ergens anders ook heus wel eens hagelslag op de bank terug te vinden is. Om maar een stom voorbeeld te noemen.

Kortom; welk ‘normaal/gewoon’ gezin zou deze alleenstaande moeder en kind willen verwelkomen voor een paar uurtjes in de week. Het streven daarbij is dat de band op den duur zodanig goed voelt voor alle betrokkenen dat de moeder op den duur ook haar zoon voor een dagdeel in de week, durft te laten spelen. Want een stukje ontlasting zou zeer welkom zijn, maar het durven loslaten daarin vind ze nog wat lastig.

De jongen is leergierig, sociaal, vrolijk, blij en houdt van buiten spelen, creatieve dingen doen zoals kleien, verven, tekenen, koekjes bakken en iets maken.  Volgens de moeder hangt hij af en toe wel de clown uit om op die manier daarmee iets voor elkaar te krijgen. Oftewel; een gewoon, normaal kind😊.

Profiel steungezin

  • Een gezellig, warm, stabiel en zorgzaam gezin.
  • Het liefst met kinderen in vergelijkbare leeftijden.

Bijzonderheden:

  • Hoewel de moeder in beginsel altijd wat terughoudend is en wat tijd nodig heeft om zich veilig te voelen is ze in principe open en houdt ze van kletsen en buurten.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.