Buurtgezinnen zoekt voor een 3-jarig jongetje uit de rivierenbuurt in IJmuiden een begripvol steungezin. De moeder werkt als tolk met vluchtelingen(gezinnen) en wil graag Nederlandse gezinnen leren kennen. Haar zoon gaat naar de peuterspeelzaal met extra taalaanbod en spreekt nog niet goed genoeg Nederlands, voor zijn leeftijd. De moeder is zoekende om hem te helpen en extra te oefenen en heeft ook wat tijd voor zichzelf nodig, voor haar ontwikkeling. Het gezin heeft geen familie of vrienden in de buurt waarop ze kunnen terugvallen.

De peuter houdt van buiten spelen en van fietsen mét zijwielen, naar het park of speeltuin. Hij speelt ook graag met een bal. En binnen vindt hij het leuk om met duplo te bouwen, spelen met auto’s en treinen of te puzzelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de buurt van (de rivierenbuurt) IJmuiden dat:

  • Een middag in de week (in overleg) de peuter wil opvangen, zodat de moeder tijd heeft voor scholing en vrijwilligerswerk als tolk.
  • Wellicht een kind heeft in de leeftijd van de peuter om mee te spelen, zodat de peuter spelenderwijs Nederlands leert.
  • De moeder (en haar zoon) wil helpen hun netwerk uit te breiden.

Bijzonderheden:

  • De moeder doet graag iets terug en biedt aan het ook leuk te vinden als een leeftijdgenootje van het steungezin bij hen soms komt spelen, dan kan zij oppassen.
  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren, als zij het leuk vinden om spelenderwijs een peuter Nederlands te leren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.