Voor een vrolijk, nieuwsgierig meisje (1,5) zoeken we lieve, gezellige, begripvolle Nederlandse gezinnen in de buurt van De Radarstaat in IJmuiden. Het meisje is een van de dochters van naar Nederland gevluchte ouders, waarvan de vader een opleiding tot elektricien volgt en houdt van muziek maken op zijn keyboard en gitaar. De moeder wil in de nabije toekomst een opleiding volgen om in de ouderenzorg te kunnen werken en houdt van lezen en films kijken.

De peuter houdt van tekenen en naar de speeltuin gaan. Het gezin houdt van buiten zijn. Helaas kennen ze (nog) niet veel Nederlandse gezinnen in hun buurt. En dat is wat ze wel graag willen! Omdat je als jong gezin wel een netwerk nodig hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te spelen met andere kinderen en de ouders kunnen soms wel (praktische) hulp gebruiken met opvoeden of een luisterend oor. De vader en moeder willen meer Nederlands spreken en oefenen, want dat helpt ook met het vinden van werk!

De vader en moeder spreken redelijk Nederlands en willen ‘de wereld’ van hun kinderen en van henzelf graag groter maken. De moeder is net bevallen van een babyzusje en heeft alleen een enkele vriendin (uit haar geboorteland) in de buurt wonen. Helaas hebben ze te weinig volwassenen in de buurt om op terug te vallen. Woont jullie gastvrije, gezellige gezin in de buurt van de Radarstraat in IJmuiden met of zonder kinderen? En willen jullie dit jonge gezin meehelpen hun netwerk te vergroten? Dan horen we graag van j(ulli)e om binnenkort kennis te maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, gezellige gezinnen in (de buurt van de Radarstraat) IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om met een jong gezin uit een andere cultuur kennis te maken.
  • Af en toe de peuter van 1,5 jaar willen opvangen.
  • Willen helpen met de Nederlandse taal oefenen en om de buurt te leren kennen.
  • Op afspraak weleens mee willen gaan naar afspraken bij instanties of gemeente.
  • Het gezin verder wegwijs maken met de Nederlandse cultuur, zoals onze gewoonten. Dat vinden de vader en moeder belangrijk voor henzelf en hun kinderen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.