Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Velserbroek woont een alleenstaande moeder met 4 kleine kinderen, die zich overbelast begint te voelen. De moeder en kinderen hebben een verdrietige scheiding te verwerken (gehad) en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen in de week werken. Ze maakt zich zorgen “om alle ballen in de lucht te houden”: Haar werk straks goed te combineren met het hectische gezinsleven als eenoudergezin én positief te blijven in de opvoeding én het huishouden met 4 kleine kinderen te runnen.

Voor haar dochters van 3 en 5 jaar zoekt de moeder met Buurtgezinnen op vrijdag en/of een dagdeel in het weekend opvang bij een positief, energiek steungezin. Zodat de moeder ook aan haar huishouden, zorg voor jongste dochter en zichzelf momenten kan toekomen. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wel heeft de moeder een paar kennissen om zich heen, die helpen, maar de zorg voor een baby en de 3 kinderen van 3, 5 en 8 jaar is té groot en extra hulp uit de buurt is écht meer dan welkom!

Voor de kinderen is het leuk om in het steungezin een speelmaatje te treffen, maar dat hoeft niet persé.

Profiel steungezin

Wij zoeken gezinnen met positieve energie in (de buurt van) Velserbroek, waar:

  • (een van) de meisjes van 3 en/of 5 jaar op vrijdag of in het weekend een dagdeel kan spelen, zodat de moeder tot rust kan komen en/of toekomt aan huishoudelijke taken;
  • de moeder energie van krijgt om positief in de opvoeding van en zorg voor haar kinderen te blijven.

Ken jij of ben jij een familielid van een gezin, die deze overbelaste moeder wat hulp kan bieden “om alle ballen in de lucht te houden”? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Barbara van der Meij de Bie neemt dan spoedig contact op om verder in gesprek te gaan!