Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl heeft de aanmelding gekregen van een alleenstaande moeder en haar zoon uit Velserbroek, die graag spoedig kennis maken met een gezellig, liefdevol steungezin in de buurt. De moeder is van Franse afkomst en 10 jaar geleden elders in Nederland komen wonen. De moeder spreekt goed Nederlands en is in Haarlem voltijds werkzaam. Velserbroek leek haar een prettige omgeving voor haar zoon om op te groeien, daarom zijn zij 3 jaar geleden hierheen verhuisd.

Naaste familie woont in Frankrijk en hechte vrienden in Amsterdam. Omdat de moeder een drukbezette baan heeft, had zij afgelopen jaren weinig tijd om op het schoolplein contacten te leggen. De jongen gaat wel om met kinderen van school, maar heeft geen hechte vriendschappen. Voor de (taal)ontwikkeling van de jongen is het wel tijd om met meer mensen in contact te zijn, dan alleen zijn moeder, waarmee hij thuis veelal Frans spreekt. En voor de moeder is het prettig om meer gezinnen in de buurt te leren kennen en haar netwerk te vergroten. Het zou voor de jongen erg fijn zijn als hij in Velserbroek nabij de Botenbuurt een buurtgenootje, een ‘steunopa’ of ‘steunoom’ kan vinden om bijvoorbeeld mee te vissen, wekelijks iets leuks te ondernemen of mee buiten te spelen.

Om de moeder te ontlasten zou het heel erg fijn zijn als haar zoon buurtkinderen leert kennen en bijvoorbeeld regelmatig naar een gezellig gezin in Velserbroek kan gaan. Het liefst een gezin, waar ze van regelmatige beweging houden en waarin hij een kameraad kan vinden om mee te vissen, buitenspelen, iets leuks te ondernemen en soms mee te gamen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezellig, gastvrij, ondernemend gezin:

  • in de omgeving van Botenbuurt, Velserbroek
  • met thuiswonende kinderen rond 8 jaar, waar de zoon mee kan (buiten) spelen
  • met een ‘steunoom of -opa’, die het leuk vindt om deze jongen (en zijn moeder) te leren kennen en met de jongen regelmatig op te trekken
  • dat het leuk vindt om met de 8-jarige jongen te vissen, praten of/en erop uit te gaan.
  • waarvan de vader, de moeder, ‘steunopa of -oom’ Franse les of Kookles zouden willen, want daarin kan en wil de moeder graag iets terug doen!

Wees gewaarschuwd: deze slimme, vrolijke jongen pakt je (gezin) in!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.