Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Reis in gedachten even mee naar een land in Afrika. De afgelopen jaren groeide daar een meisje op bij familie, omdat haar moeder uit het land was weggegaan. Er was haar een mooie toekomst beloofd in een nieuw land maar wat bleek dat een nachtmerrie…. Haar moeder had haar dolgraag gelijk meegenomen, maar dat zou later zeker wel goed komen. In de tussentijd groeide dit meisje op bij familieleden, die helaas niet altijd aardig voor haar waren en onbezorgd kind zijn, was er niet bij. Gelukkig na 4 jaar onzekerheid, kon ze haar moeder weer in de armen sluiten in Nederland en kreeg ze er ook nog een leuk broertje bij!

Het leven lacht dit gezin nu weer van alle kanten toe, want ze hebben immers elkaar: elke dag opnieuw een prachtig geschenk. De dankbaarheid straalt ervan af, als ik hen wat speelgoed mag geven, dat andere gezinnen uit Noord mij gaven voor hen!

En hoewel ze het samen goed doen, is het ook een grote overgang. Voor het eerst gaat dit meisje naar een school en leert ze lezen en schrijven. Heel interessant, maar ook nog wel moeilijk en daarbij kan ze nog wel wat steun gebruiken. En ja, nu mag ze hier kind zijn, maar hoe werkt dat in Nederland? Wat zijn de gebruiken, waar spelen kinderen mee en bij wie mag ze zich thuis voelen? Het familiegevoel missen ze best wel en daarom wil dit gezin graag in contact komen met een fijn steungezin. Dit meisje is graag in de weer met creatieve teken- en schilderactiviteiten. Maar ook hardlopen gaat ze steeds leuker vinden en met haar lengte zou het weleens een nieuw talent kunnen worden 😊.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een gezin met kind(eren) in ongeveer deze leeftijd.
  • Waar het meisje van 8 jaar, 1x per week welkom is. Bij voorkeur op de zondag, maar als het dichtbij is, dan kan het ook doordeweeks.
  • En waar haar moeder en broertje 1x per maand bij aan kunnen schuiven voor wat gezelligheid en steun.
  • Bij voorkeur zoeken we een gezin dat christen is.

Wil je eraan bijdragen dat dit gezin zich hier thuis voelt en dat dit meisje heerlijk kind kan zijn? Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl. Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.