Buurtgezinnen zoekt een fijn steungezin voor een lieve, rustige jongen van 12 jaar. Bij voorkeur in de wijk Molenvliet.

Deze jongen groeit samen met zijn moeder en oudere zus op in een warm en erg liefdevol gezin. Nieuwe mensen leren kennen of dingen ondernemen vindt hij best spannend. Volgend jaar start hij dan ook op het speciaal voortgezet onderwijs, waar hij zich op zijn eigen tempo en in een rustiger omgeving verder kan ontwikkelen.

Waar andere kinderen van zijn leeftijd hun grenzen gaan verkennen en het bijvoorbeeld heel fijn vinden om een tijdje zonder ouders thuis te zijn, roept dit bij deze jongen al snel angst op. Dit vraagt van zijn moeder dat ze, naast haar parttime baan, zoveel mogelijk bij hem in de buurt is. Hierdoor wordt ze behoorlijk beperkt in haar gaan en staan. Onbedoeld vraagt dit ook het nodige qua flexibiliteit en aanpassingsvermogen van haar dochter en daarom heeft ze de hulp van Buurtgezinnen ingeroepen.

Ze gunt hem een vertrouwde plek in een harmonieus gezin waar hij bijvoorbeeld eens per week een middagje mee mag draaien en zichzelf kan zijn. Thuis speelt hij graag online games met klasgenootjes, maar hij houdt ook van kaart- en bordspelletjes en zit op scouting.

Profiel steungezin

We zoeken een gezin in Woerden (Molenvliet):

  • Waar deze jongen eens in de week een paar uurtjes welkom is. Voorkeur maandagmiddag of in het weekend, andere dag ook bespreekbaar.
  • Deze jongen gedijt goed in een rustige, liefdevolle omgeving.
  • We denken bijvoorbeeld aan een betrokken steungezin met kind vanaf 9 jaar óf een opa en oma óf een gezin waarvan de kinderen al uit huis zijn.

Zijn jullie dat gezin of opa en oma met ruimte in huis en hart? Neem dan vooral contact met me op via iris@buurtgezinnen.nl of 06-48154190 óf meld je aan als steungezin.