Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Onverwachts ziek worden, dat kan iedereen overkomen. En als je dan als gezin niemand hebt om op terug te vallen, is dit behoorlijk pittig! Voor twee leuke broertjes van 5 en 7 jaar zoeken we daarom een steungezin waar deze jongens wekelijks kunnen spelen en plezier kunnen maken.

Deze broertjes groeien op in een liefdevol gezin met veel aandacht en goede zorg. Het gezin is helaas sinds enige tijd zwaar overbelast, doordat zowel de moeder als de vader kampen met hun gezondheid. En dat zorgt voor veel vermoeidheid, druk en stress in het gezin. De moeder is inmiddels uitgevallen op haar werk en de vader ook gedeeltelijk. Het is heel moeilijk om alle ballen in de lucht te houden op dit moment. Helaas is er geen familie in de buurt  om op terug te vallen. Ze gunnen hun jongens een fijne plek waar ze ongedwongen kind kunnen zijn en lekker kunnen spelen.

Welk Buurtgezin wil dit gezin tot steun te zijn? De moeder verwoordt het zo: “Vooral het regelmatig ontlast worden, gewoon even kunnen opladen, zou fijn zijn. Dan zou de batterij niet zo leeg lopen”.

Het jongetje van 7 (bijna 8) is een rustig jongetje dat graag gymt en zwemt (diploma C) en hutten bouwt (kan ook binnen met kussens). Het jongetje van 5 is gevoelig, aanhankelijk en creatief. Hij kan de leukste beestjes en poppetjes tekenen, wil het liefst voorgelezen worden en heeft hele gesprekken met knuffels. De beide broertjes spelen graag buiten!

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een liefdevol steungezin met kinderen

  • Dat wekelijks bij voorkeur op woensdag- of vrijdagmiddag na schooltijd kan opvangen.
  • Waar de kinderen onbezorgd binnen of buiten kunnen spelen
  • Een gezin dat af en toe een luisterend oor wil bieden.
  • Niet rokend gezin.
  • Woonachtig in de omgeving van Drachten.

Wie wil graag iets willen betekenen voor dit gezin?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.