Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt een betrokken en warm gezin uit Beverwijk voor een moeder met een zoontje van bijna 1 jaar (Arabisch en/of Nederlands). Voor haar dochter van bijna 6 wordt een ander steungezin gezocht.

De moeder en de kinderen hebben dit jaar een verdrietige scheiding te verwerken gekregen. Door de scheiding is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen. Buren en ouders van school zijn weinig tot niet betrokken bij het gezin.

Voor deze alleenstaande moeder is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden, er is sprake van overbelasting.

De moeder van de kinderen wil graag haar niveau 2 taalcursus afmaken, maar ziet momenteel geen mogelijkheden. De moeder praat goed Nederlands, maar wil dit nog extra verbeteren om op deze manier haar dochter goed te kunnen helpen met huiswerk van school. De moeder zou graag op de vrijdag taalles volgen in het Buurthuis, dit is elke vrijdag van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Het zoontje is een klein vrolijk mannetje. De jongen is dol op spelen, aandacht en knuffelen.

Bij welk begripvol gezin kan deze jongen zichzelf zijn? Wie wil de moeder en haar kinderen helpen door deze lastige periode heen te komen?

Laat graag horen waar j(ulli)e mee kunnen helpen. We kijken ernaar uit binnenkort kennis te mogen maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Warm en betrokken steungezin in Beverwijk.
  • Gezin dat wekelijks op de vrijdagochtend het zoontje wil opvangen.
  • De moeder kan het zoontje zelf brengen en halen.
  • Een gezin dat halal is of kan bieden.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.