Voor een lief een bescheiden meisje van 6 zoeken we een steungezin waar ze op zaterdag kan gaan spelen. Het gaat om een meisje dat houdt van buiten spelen, tikkertje, verstoppertje en schommelen. Ze kan zich ook heel goed binnen vermaken met lego of tekenen. Ze wil graag spelen met leeftijdsgenootjes of met meisjes die iets ouder zijn.

Haar alleenstaande moeder heeft veel meegemaakt de afgelopen periode. Het gezin leefde heel erg geïsoleerd, totdat de vader na een ziekbed afgelopen jaar is overleden. Plotseling staat deze moeder overal alleen voor. Omdat ze de Nederlandse taal nog niet zo goed spreekt, is dat heel moeilijk voor haar.

Door alle stress en spanningen thuis zou het fijn zijn als dit meisje regelmatig bij een steungezin uit Wormer kan spelen. Zodat ze even ongedwongen kind kan zijn en haar moeder kan opladen en dingen kan regelen. Na de dood van haar man is het namelijk niet duidelijk of zij in Nederland mag blijven met haar dochter. Dus het is een hele lastige en onzekere periode voor hen.

De voorkeur gaat uit naar een steungezin uit Wormer met ook een dochter, zodat de meisjes samen kunnen spelen.

Profiel steungezin

  • Liefdevol gezin dat elke zaterdag of zaterdag om de week dit meisje op wil vangen
  • Gezin met ook een dochter van dezelfde leeftijd of ouder is een pre
  • Gezin in Wormer
  • Niet rokend gezin

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374