Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een moeder gunt haar zoon van 7 jaar een fijne en rustige plek, waar hij zichzelf kan zijn en aandacht krijgt, omdat haar 6 jaar geleden een dubbele hersenbloeding is overkomen. Voor haar andere zoon van 10 jaar wordt een ander steungezin gezocht.

Na een lange revalidatieperiode kan de moeder zelfstandig wonen met haar kinderen met extra ondersteuning van buitenaf. Sinds de hersenbloeding, is de moeder dagelijks snel moe, heeft moeite met drukte/prikkelverwerking en haar geheugen laat haar soms in de steek.

De moeder van de jongens is een warme open, communicatief sterke vrouw. De wil is er om alles voor haar zoons te doen en te betekenen, maar door de hersenbloeding is dat lastig en voelt ze zich soms machteloos. Ze hebben weinig tot geen eigen netwerk waardoor zij als gezin een teruggetrokken bestaan leven.

Weekendpleegzorg (1 x p.m.) is aangevraagd. Het doel van de inzet van een steungezin naast de weekendpleegzorg is, dat de moeder genoeg energie overhoudt om de rest van de week er voor haar zonen te kunnen zijn en uitbreiding van hun netwerk.

De jongen van 7 is een ‘ketelbinkie’ die graag buiten speelt en naar zijn voetbalclub gaat. Hij is actief, praat graag, wil graag timmeren, verven en andere ‘doe-dingen’.

Profiel steungezin

We zoeken een steungezin voor de jongen van 7 jaar in Heemskerk:

  • Energiek, actief, gezellig en duidelijk
  • Empathisch en sociaal
  • Dat hem hem elke woensdag om 12.15 uit school kan halen en samen een broodje eten.
  • Waar hij de rest van de middag mee draaien in een gezin en samen leuke dingen kan ontdekken.
  • Leeftijdsgenoten in het gezin, jongen of meisje geen voorkeur.
  • Opvang kan tot ongeveer 1700 uur.
  • Als een avondmaaltijd tot de mogelijkheden behoord, dan is dat gezellig en staan de moeder en de zoon hier voor open.

Bijzonderheden:

  • Huisdieren mag

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemskerk en Beverwijk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.