Voor een leuke en sportieve knul van 7 jaar zoeken we een steungezin voor een weekend in de maand. Dit jongetje woont in een druk gezin met zijn alleenstaande moeder en 3 broers. Het gezin is nog maar kort geleden in Petten komen wonen vanuit Friesland. Dat betekent dat ze nog maar weinig mensen kennen en geen netwerk hebben om op terug te vallen.

Deze jongen is lekker actief en sportief, hij moet zijn energie kwijt kunnen. Hij heeft ADHD en ODD en krijgt hiervoor medicatie die goed aanslaat. Het is een vrolijk en blij kind dat het fijn vindt om lekker naar het bos te gaan en hij houdt van dingen ondernemen. Ook kan hij prima samen knutselen en samen iets bakken, dat vindt hij ook leuk. In zijn eentje buiten spelen vindt hij spannend, maar als iemand met hem meegaat is het helemaal prima. Hij gaat naar het speciaal basisonderwijs in Schagen.

Als het thuis heel druk is, dan vindt hij het fijn om een rustig plekje op te zoeken met zijn tablet en krijgt hij soms ook even oorkleppen/een koptelefoon op, dat helpt hem om tot rust te komen. Een rustig maar wel actief steungezin, past beter bij hem dan een heel druk steungezin met veel prikkels.

Zijn moeder staat alleen voor de zorg van 4 kinderen, dat is niet altijd makkelijk. Voor haar is het belangrijk dat ze af en toe even kan opladen, zodat ze op de been blijft en voldoende tijd en aandacht aan de kinderen kan geven. Daarom gaan we binnenkort ook op zoek naar steungezinnen voor haar zonen van 6 en 3 jaar.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Liefdevol steungezin in de gemeente Schagen, Petten of omstreken
  • Gezin dat een weekend per maand deze jongen op wil vangen, van vrijdagmiddag/avond t/m zondag
  • Een gezin dat kan halen of brengen is een pre

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Heb je vragen, dan kun je deze stellen via irma@buurtgezinnen.nl of 06-1214 0374.