Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een eenoudergezin, een jonge moeder en haar zoontje, zoeken we een gezellig en ervaren steungezin. De moeder bouwt aan een goede toekomst, zij werkt 4 dagen per week en woont zelfstandig in het centrum van Houten. Deze moeder zou graag haar sociale netwerk uitgebreid zien, maar door extreme vermoeidheid lukt dit niet zelf. Ook vindt ze het best spannend om spontaan op mensen af te stappen en een praatje aan te gaan. Het zou haar goed doen om af en toe met een ander gezin op te trekken. Een keertje samen naar een kinderboerderij of speeltuin te gaan, wat opvoedingsperikelen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen over dagelijkse dingen.

Haar zoontje is 3 jaar, ondernemend, vrolijk , danst graag en heeft een eigen willetje. Hij houdt van gezelligheid, stapt fier op andere kindjes af om te spelen en heeft geen moeite met delen. Hij is volop aan het ontdekken en de moeder zou het superfijn vinden als het steungezin hen af en toe uitnodigt om mee te gaan naar de kinderboerderij of speeltuin, een stuk te wandelen of fietsen of te komen spelen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl in Houten zoekt een steungezin:

  • met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd (2,5 – 5 jaar)
  • dat het leuk vindt om op flexibele basis wat af te spreken
  • dat het leuk vindt om af en toe over de opvoeding uit te wisselen

Wil je deze moeder en haar zoontje ondersteunen? Meld je dan aan als steungezin of neem contact op met marijke@buurtgezinnen.nl.