Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jonge alleenstaande  moeder en haar zoontje van 2 ½ zoeken we een liefdevol en ervaren steungezin. Het is een heel lief ondernemend knulletje, hij is erg sociaal en komt graag kletsen. Verder houdt hij van auto’s en naar buiten gaan. Hij  is volop de wereld aan het ontdekken en zijn moeder zou het superfijn vinden als het steungezin hem wat extra liefde en aandacht geeft, hem de ruimte biedt om gezellig te spelen, te wandelen of hem af en toe meeneemt naar de kinderboerderij of speeltuin.

Deze moeder heeft veel moeilijke dingen meegemaakt in haar leven, maar dat ligt nu gelukkig achter haar en ze wil graag bouwen aan een positieve toekomst. Als alleenstaande jonge moeder je kind opvoeden kan best zwaar zijn, zeker als je niemand in de buurt hebt, waar je eens op terug kunt vallen. Om haar verder te helpen zou het heel fijn zijn als we een steungezin met kinderen vinden (of wellicht een lieve oma) waar dit jongetje regelmatig kan spelen. Hierdoor krijgt de moeder de gelegenheid om even bij te tanken en om haar eigen zaken op te pakken.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • met jonge kinderen, in Drachten of nabije omgeving
  • dat een dagdeel beschikbaar is in overleg
  • waar lekker binnen en buiten gespeeld kan worden
  • met een luisterend oor, die de eigen opvoedervaring wil delen en tips heeft voor de moeder
  • dat er rekening mee wil houden dat hij een koemelk allergie heeft
  • ook mensen die geen kinderen hebben worden van harte uitgenodigd. Of een opa en/of oma

Bij welk lief steungezin is deze peuter een dagdeel per week welkom?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.