Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in Alkmaar zoekt voor een lief en zeer hoogbegaafd meisje van 8,5 jaar een fijn gezin waar dit meisje een middag in de week na school of een zaterdag of zondag om de week mag spelen.

Dit leergierige meisje houdt van aandacht en is door haar hoogbegaafdheid snel toe aan een nieuwe uitdaging. Ze houdt van dansen, zingen, musea, creatieve activiteiten en actief bezig zijn.

Dit meisje is samen met haar moeder nog maar net naar Alkmaar verhuisd. In haar vorige woonplaats ging ze ook naar een steungezin en daar genoot ze enorm van stoeien met de vader in het gezin, soms mist ze een vaderfiguur thuis.

Haar moeder heeft een pittige tijd achter de rug met een burn-out. Nu gaat het met de moeder weer een heel stuk beter en is zij druk met een studie voor een nieuwe baan. Omdat haar dochter door de dag heen snel aan nieuwe uitdagingen toe is, is het voor haar best vermoeiend om alle ballen hoog te houden en daarbij moet zij opletten om niet opnieuw overbelast te raken. Het gezin heeft nog geen netwerk in Alkmaar.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Alkmaar dat:

  • Een middag in de week (in overleg) na schooltijd dit meisje wil opvangen, zodat de moeder tijd heeft voor haar studie en haar broodnodige rust. Of een gezin dat om het weekend op zaterdag of zondag iets kan betekenen voor dit meisje.
  • Gezin met kennis of ervaring met hoogbegaafdheid is een pre.
  • Een gezin dat bewust met voeding omgaat.
  • Niet rokend

Bijzonderheden:

  • Vanwege de gewenste sociale contacten gaat de voorkeur uit naar een gezin in wijk Vroonermeer.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Irene Staats, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Alkmaar, via irene@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-41779996.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.