Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Graag komen we in contact met een of meerdere steungezinnen uit Zaandam Westerwatering, die een jongen van 11 jaar van basisschool Het Eiland willen opvangen. Het liefst een middag per week na schooltijd, maar ook als je op zaterdag beschikbaar bent, dan kun je reageren.

Deze rustige jongen is nu na schooltijd vaak alleen thuis. Zijn alleenstaande moeder is blij dat ze werk heeft, zodat ze alle touwtjes aan elkaar kan knopen. Omdat zijn moeder de Nederlandse taal niet goed beheerst, is het voor haar lastig om een netwerk of vriendschappen op te bouwen. Er zijn dus weinig mensen op wie ze kan terugvallen.

Het jongetje houdt van buiten bij school voetballen, bordspelletjes en kickboksen. Ook is een gezin met huisdieren welkom, hij zou zelf graag een hond willen hebben en vindt vogels ook leuk. Maar het belangrijkste is dat hij het liefst naar een gezin wil gaan waar ook een jongen is van ongeveer dezelfde leeftijd.

Wie wil deze jongen een fijne plek bieden?

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een liefdevol steungezin, met kinderen in Westerwatering,
  • voor een middag p.w. na schooltijd waar hij tot na het avondeten kan blijven,
  • bij voorkeur beschikbaar op maandag of woensdag.
  • Kun je op zaterdag iets betekenen voor deze jongen, dan kun je ook reageren.
  • Gezonde voeding is een aandachtspunt, je bent bereid om hier rekening mee te houden.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374.