Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een liefdevol steungezin voor een vrolijk actief en creatief meisje van 6 jaar uit Drachten. Deze lenige powergirl groeit op bij haar alleenstaande moeder en broer van 15. Het is een gezellig nieuwsgierig meisje, dat ook speelt met vriendinnetjes van school. Iedereen wil altijd wel met haar spelen. Het is een echt buitenmeisje, ze vindt alles leuk: trampoline, spacescooter, springtouw, fietsen, kinderboerderij, wandelen in het bos en ze is gek op dieren.

Haar alleenstaande moeder – die kampt met gezondheidsproblemen – heeft het beste voor met haar kinderen. In haar omgeving zijn geen mensen waar ze op terug kan vallen. Onlangs is er een vervelend incident geweest dat veel verdriet en zorg heeft gegeven, waardoor het nu zwaar is om alle ballen hoog te houden. De steun van een lief, goed gezin met kinderen, is nu van harte welkom om deze moeder te ontlasten en ook om haar dochter een fijne gezinsplek met buitenruimte te bieden.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin met een vader en een moeder:

  • Met kinderen, liefst met veel buitenruimte, waar het meisje 1 dagdeel per week terecht kan.
  • Met warmte, liefde en aandacht.
  • Waar dit meisje onder begeleiding buiten kan spelen (toezicht is belangrijk).
  • Dat kan begrenzen en duidelijkheid geven.
  • Dat kan halen en brengen.
  • Waar de moeder af en toe een kopje thee kan drinken en sparren over de opvoeding van haar dochter.

In welk steungezin is dit meisje van 6 jaar welkom?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.