Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een lief en gevoelig jongetje van 5 jaar. Zijn ouders zijn overbelast mede door de intensieve zorg voor hun andere 2 zonen van 4 en 2 jaar.

Graag zouden ze de aandacht goed willen verdelen over de kinderen, maar ze merken dat dat niet meevalt. Ook omdat een van de andere kinderen extra zorg nodig heeft. De moeder is onlangs overspannen geweest en is sinds kort weer aan het werk. Het kost de ouders veel energie om alle ballen in de lucht te houden. De ouders hebben behoefte aan duidelijkheid en structuur en krijgen begeleiding om hun leven met de kinderen goed te organiseren.

Het jongetje van 5 is een lief, rustig en gevoelig jongetje dat het pittig heeft met de drukte in het gezin. Hij is nog niet geheel zindelijk en wordt op school af en toe gepest. Hij speelt graag met blokken en knutselt ook graag. Een plek waar hij wekelijks onbezorgd kan spelen en aandacht, rust en structuur krijgt zal hem goed doen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een warm rustig steungezin met kinderen in Drachten of nabije omgeving

  • dat een dagdeel beschikbaar is in overleg
  • dat rust, ruimte, regelmaat en liefde wil bieden
  • waar lekker binnen en buiten gespeeld kan worden
  • dat kan halen en/of brengen
  • regelmaat en heldere afspraken maken zijn belangrijk

Bij welk lief steungezin is deze peuter een dagdeel per week welkom?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.