We komen graag in contact met gezellige gezinnen uit Wormer die iets willen betekenen voor een alleenstaande moeder uit Burundi met 4 kinderen. Ze woont inmiddels al lang in Wormer en haar jongste kinderen zijn dan ook hier geboren.

Haar dochters hebben veel sociale contacten in de buurt. Maar voor haar zoon van 8 jaar geldt dat helaas niet. Omdat hij naar het speciaal onderwijs in Koog aan de Zaan gaat, wonen zijn schoolvriendjes verspreid over de hele Zaanstreek.

Deze moeder heeft een heel klein netwerk om haar heen. Het zou voor haar fijn zijn, als er een steungezin in de buurt is, waar ze op kan terugvallen. Een gezin waar haar zoon af en toe kan spelen. Of waar haar zoon even naar toe kan gaan, wanneer zij bijvoorbeeld een ouderavond heeft op de school van haar dochters. Een leuk, gezellig gezin, waar ze dan een beroep op kan doen, zou een enorme uitkomst zijn.

Het gaat om een vrolijk en actief jongetje dat houdt van buiten spelen. Hij heeft een verstandelijke beperking en functioneert daardoor ongeveer 2 jaar jonger dan zijn eigen leeftijd. Hij speelt dan ook graag met kinderen van rond de 6 jaar. In het begin kijkt hij altijd even de kat uit de boom, maar dat duurt maar kort. Hij zit nog niet op een sport, maar zou graag op judo willen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een steungezin waar dit jongetje regelmatig welkom is. Bijvoorbeeld om de week op zaterdagmiddag, maar een andere dag of frequentie kan ook.
  • Een steungezin dat waar dit jongetje ook terecht kan, als zijn moeder eens een keer een afspraak heeft.
  • Gezin in Wormer

Interesse?

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374.