Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van 11 jaar zijn we op zoek naar een flexibel en actief steungezin in Zaandam met kinderen rondom de leeftijd van 11 jaar, waar hij een dagdeel elk weekend of een hele dag om het weekend heen kan. We zoeken een steungezin dat echt in Zaandam woont, zodat hij zelfstandig naar dit gezin toe kan fietsen. Een steungezin dat ervoor openstaat deze jongen ook eens doordeweeks met huiswerk te helpen als hij er zelf niet uitkomt.

Deze jongen houdt erg van gamen, is behulpzaam, maakt makkelijk contact en koken vindt hij leuk. Gezien zijn overgewicht (waar hij lang voor in behandeling is geweest) is het belangrijk dat hij gezond eet. Hij houdt ook van voetballen, zwemmen (is momenteel zijn A diploma aan het halen) en van het strand. Daarnaast vindt hij indoor speelparken erg leuk, zoals Monkey Town, Darteldome en Ballorig.

Zijn moeder heeft een lichtverstandelijke beperking en zijn vader heeft een eigen bedrijf en is veel van huis. De opvoeding van de kinderen komt grotendeels bij de moeder terecht en zij is overbelast geraakt. Thuis zijn er veel ruzies, zowel tussen ouders, maar ook met zijn oudere broer waar hij een slaapkamer mee deelt. De ouders hebben veel schulden oa door herstel van de fundering van hun woning en hebben geen financiële ruimte om leuke dingen te gaan doen. Wij gunnen deze jongen een rustige en stabiele plek in een steungezin, dat wel de ruimte heeft om eens wat leuks te gaan doen met hem.

Profiel steungezin

  • Steungezin in Zaandam met kinderen rondom de 11 jaar, het liefst jongens
  • Gezin dat om het weekend een dag beschikbaar is en ook doordeweeks soms huiswerkbegeleiding kan bieden, vooral als hij na de zomer naar het voortgezet onderwijs gaat
  • Een gezin dat gezond eet en het leuk vindt om activiteiten met hem te gaan doen.

Interesse

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Francis Bak-van Leeuwen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen dan kun je deze stellen via francis@buurtgezinnen.nl of 06-2477 8784.