Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin waar een baby van 10 maanden een dag of middag per week welkom is. Zijn moeder heeft een relatie met huiselijk geweld meegemaakt, is daarvoor gevlucht en woont sinds kort in Wormerveer. Het gaat nu goed met haar en ze probeert haar leven weer op te bouwen na deze heftige periode in haar leven.

Haar zoontje is een rustig en vrolijk kindje dat veel lacht en inmiddels kan staan. Hij is nieuwsgierig en kijk veel om zich heen. Hij houdt van andere kinderen en is gek op Nijntje. Ook gaat hij naar babyzwemmen.

De moeder van dit jongetje heeft geen mensen om haar heen op wie ze kan terugvallen. Ze wil graag weer gaan werken en gaat binnenkort op zoek naar een baan als grafisch ontwerper. (Mocht je tips qua werk hebben voor haar, dan zijn deze ook van harte welkom).

Ze komt uit Rusland en verstaat wel Nederlands, maar vindt het nog lastig om Nederlands te spreken. Ze is druk bezig om het Nederlands goed onder de knie te krijgen. Ze spreekt zeer goed Engels. We zoeken voor haar een Nederlands steungezin dat de Engelse taal beheerst.

We zijn op zoek naar een steungezin dat doordeweeks tijd heeft, zodat de moeder afspraken kan maken voor sollicitatiegesprekken, naar taalles kan gaan of andere afspraken kan maken die nodig zijn om haar leven weer op de rit te krijgen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Liefdevol steungezin (of opa en oma) dat wekelijks een dag of dagdeel op dit jongetje wil passen
  • Steungezin dat doordeweeks beschikbaar is
  • Gezin in Zaanstad
  • Niet rokend gezin

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374