Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt op zeer korte termijn een betrokken, ondernemend gezin voor een energiek meisje van 7 jaar en haar chronisch zieke moeder. De moeder en het meisje hebben een zeer recente, verdrietige scheiding te verwerken. Dat de moeder (en haar dochter) momenteel enorm overbelast, naast de chronische ziekte waar de moeder mee kampt. Er is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen door de echtscheiding. De moeder en haar dochter ervaren momenteel teveel spanning en verdriet, wat hun relatie niet ten goede komt.

De moeder en dochter kennen wel wat mensen van school en in de buurt, maar niet goed genoeg om hulp te durven vragen of een beroep op te kunnen doen. De moeder wil voor haar dochter en zichzelf graag een gezellig, begripvol steungezin leren kennen, waar het meisje even kind kan zijn en de moeder momenten van rust voor verwerking kan vinden.

Het meisje houdt heel erg van dansen, turnen, gym en buiten spelen, maar ook van puzzelen, tekenen, kleuren, kleien en van ‘mega fluffy’ slijm maken. De moeder en dochter kunnen momenteel elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken en hebben net als andere gezinnen behulpzame, aardige, hartelijke mensen om zich heen nodig!

Bij welk sportieve, sympathieke, begripvol gezin kan dit meisje haar levenslustige energie kwijt? Wie willen de moeder en haar dochter helpen door deze verdrietige periode heen te komen? Laat graag horen waar j(ulli)e mee kunnen helpen. We kijken ernaar uit binnenkort kennis te mogen maken!

Profiel steungezin:

We zoeken een behulpzaam, hartelijk, begripvol gezin in (de buurt van) Natuurkundigenbuurt IJmuiden-Noord, dat:

  • sportief en ondernemend is en een gezellige plek kan bieden, waar het meisje zichzelf kan zijn en haar energie kwijt kan
  • houdt van dansen, buiten spelen, lekker gek doen én van samen YouTube filmpjes kijken, kleien, mega fluffy slijm maken, puzzelen, tekenen en/of kleuren
  • basisschoolkinderen heeft rondom de leeftijd van het 7-jarige meisje

Wees gewaarschuwd: dit meisje kan een enorme vrolijke grappenmaakster zijn!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.