Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een broer en zusje uit Zaandam zijn wij op zoek naar een tijdelijk steungezin voor paar maanden op de dinsdag- en donderdagochtend tot 13:30 uur.

De jongen van 2 jaar is echt een buitenkind en speelt dan ook graag in de (speel)tuin. Binnen is hij dol op auto’s, bouwen en puzzelen. Zijn zusje is een lieve baby van 7 maanden. Zij slaapt meestal rond half elf en drie uur en kan zich ook wel even zelfstandig vermaken.

De moderne ouders van deze kinderen komen uit Arabië en zijn 4 jaar geleden naar Nederland gekomen. Zij hebben eerst in een andere provincie gewoond, echter was daar geen werk. Zij doen er alles aan om goed te integreren. De taal hebben zij (grotendeels) al onder de knie. Helaas zijn hun diploma’s niet geldig in Nederland, daarom volgen beide ouders een opleiding naast hun baan en gezin. Deze moeder komt amper aan leren toe gezien de leeftijd van hun kinderen.

We zoeken een gezin waar beide kinderen welkom zijn. Ouders hebben voorkeur voor een Nederlands gezin, zodat de kinderen meteen de cultuur en taal mee krijgen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Steungezin dat op dinsdag- of donderdagochtend beschikbaar is tot 13.30 uur.
  • Deze ondersteuning is nodig tot en met april 2020.

Interesse

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Francis Bak-van Leeuwen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen dan kun je deze stellen via francis@buurtgezinnen.nl of 06-2477 8784.