Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een gezin met twee jongens van 10 en 6 jaar uit Beverwijk steun (groot-) ouders.

Hun liefdevolle ouders zijn al enige tijd overbelast door hun eigen problemen die zijn opgestapeld en hun zoons die extra aandacht nodig hebben. Voor hun zusje van anderhalf jaar, wordt een ander steungezin gezocht. Ouders kunnen de kinderen niet de tijd en aandacht geven die ze graag zouden willen en gunnen de jongens wat meer plezier.

De jongens zoeken energieke steun-(groot)ouders die met hen kunnen fietsen, voetballen of zwemmen. Het gezin beschikt over een klein netwerk en kan hier geen beroep op doen.

De jongen van 10 jaar heeft veel energie, is soms onzeker, kan zorgzaam zijn, is gek op voetbal en houdt van het samen spelen van bordspelletjes.

De jongen van 6 jaar is lief en soms verlegen, kan af en toe ook momenten hebben dat hij het lastig vind om te verwoorden wat hij denkt en voelt.

Beide jongens zijn gebaat bij rust, ritme, regelmaat en duidelijkheid en een voorspelbare omgeving.

Profiel steungezin

  • Voor beide jongens zoeken wij steun(groot-)ouders nabij de wijk Broekpolder te Beverwijk.
  • Jullie zijn energiek en mobiel.
  • Jullie zijn open, ruimdenkend en flexibel.
  • Jullie kunnen de jongens opvangen, eens per week op de Graag ophalen van school om 12.15 uur. Ouders halen ze zelf weer op rond 17.00 uur.

Bijzonderheden:

  • Graag niet rokend gezin of buiten roken.
  • Liefst geen huisdieren, i.v.m. allergieën van een van de jongens.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemskerk en Beverwijk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.