Voor een liefdevol gezin van een alleenstaande moeder met vier zonen, zoekt Buurtgezinnen.nl in Houten een fijn steungezin voor de tweeling van 3,5 jaar.
De moeder is ondanks haar ziekte een positieve en warme vrouw. Ze staat elke dag weer klaar voor haar kinderen al gaat dat ten koste van haar eigen gezondheid.

De moeder heeft sinds de zwangerschap van de jongens zware bekkeninstabiliteit, is chronisch ziek en heeft sinds kort ook de diagnose diabetes gekregen. Alhoewel ze zeer betrokken is bij haar kinderen kan ze hen niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Ze gunt hen die extra aandacht en zou het fantastisch vinden als zij in een ander warm en gezellig gezin welkom zijn. Familie en kennissen springen weleens in, maar dit niet genoeg om op terug te kunnen vallen en het opvoeden van deze twee levendige jochies is een pittige taak…

Het zijn twee vrolijke energieke jongetjes die het erg goed met elkaar kunnen vinden. De jongens zijn verschillend van aard. Een is wat onzeker en kijkt de kat uit de boom. De andere jongen is initiatiefrijk, zelfstandig en maakt eigen keuzes. Samen spelen kunnen zij heel goed, zij maken hun eigen speelwereld en hebben hun eigen taal. De jongens zijn gezellig, soms doerakken en houden van echte ‘jongensdingen’ zoals spelen met een bal en auto’s. De tweeling heeft elkaar nodig om te spelen en te ontwikkelen. Als er één weg is gaat de ander op zoek naar zijn broertje. Om deze reden zoeken we voor hen dan het liefst ook 1 steungezin.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen.nl in Houten een stevig steungezin:

  • Waar beide jongens van 3,5 jaar een dagdeel in de week welkom zijn, het liefst op vrijdag.
  • Ook gezinnen waar de kinderen ouder, of zelfs al uit huis zijn, zijn welkom om te reageren.

Bijzonderheden:

  • Qua taalontwikkeling lopen deze jongens wat achter op leeftijdsgenootjes.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Marijke van Tiggelen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Houten, via marijke@buurtgezinnen.nl of bel: 06-39402710

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.