Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is NAARSTIG op zoek naar een betrokken, behulpzaam gezin in Santpoort-Noord voor een ondernemend meisje van 5 jaar en haar alleenstaande, verdrietige moeder. De moeder en het meisje hebben veel meegemaakt en zijn recent naar Santpoort-Noord verhuisd. Zij hebben geen netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen. De moeder voelt zich al enige tijd eenzaam en overbelast. Zij ervaart té lang al erg veel spanning en verdriet, zeker nu ze recentelijk vernomen heeft dat haar moeder ernstig ziek is en ver weg woont.

De moeder en dochter leren graag mensen in de buurt kennen om hulp te mogen vragen of een beroep op te kunnen doen. Ze kunnen elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken. Net als andere gezinnen, met opgroeiende kinderen, hebben ook deze moeder en haar kleuter behulpzame, hartelijke mensen om zich heen nodig! Het meisje is erg open en sociaal. Het gaat goed op school, ze leert graag. Deze leuke kleuter houdt van buiten spelen, dansen, fietsen of naar de speeltuin gaan en met andere kinderen spelen. Oftewel: Lekker bewegen en bezig zijn! Maar ook kleuren, puzzelen, kleien, met poppen spelen, knutselen of voorlezen vindt ze heerlijk om te doen.

Profiel steungezin

Gezocht een hartelijk, begripvol gezin in de omgeving Santpoort-Noord, dat:

  • Het meisje een dag(deel) in het weekend op wil vangen
  • Het leuk vindt om, in overleg met haar moeder, met deze lieve meid eropuit te gaan
  • Positieve aandacht en een gezellige plek kan bieden, waar de kleuter haar energie kwijt kan
  • De moeder daarmee helpt rust ten behoeve van haar gezondheid te vinden
  • Misschien basisschoolkinderen heeft rondom de leeftijd van het 5-jarige meisje

Bijzonderheden:

  • De moeder doet graag iets terug, zij is yogadocent en hoopt met het vinden van de juiste steun ooit daar weer energie voor te krijgen om meer mee te doen, ook weer voor anderen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.