Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Sinds een half jaar woont deze vrolijke praatgrage jongen weer bij zijn moeder thuis. Door omstandigheden verloor de moeder jaren geleden haar woning en ging haar zoontje bij zijn opa en oma wonen. Maar nu deze moeder weer een fijne woonplek heeft én haar leven goed op de rit staat, wil ze er weer helemaal voor hem zijn.

Helaas zijn de opa en oma overbelast geraakt in de afgelopen tijd, waardoor ze daar nu niet veel beroep op kan doen. En voor deze moeder is het alleen zorgen voor haar zoontje, 7 dagen per week 24 uur per dag, soms wat teveel. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar zoontje ook met andere gezinnen kennis maakt en leert mee te draaien in een ander gezin. Daarom zoeken we een plek waar hij 1x per 2 weken een middag kan spelen. Dan heeft zij even tijd voor haarzelf om weer op te laden, voor de nieuwe week begint!

Dit jongetje van bijna 6 jaar, vindt het heerlijk om met auto’s en vrachtwagens te spelen. Hij vindt het leuk om één op één aandacht te krijgen door samen een spelletje te doen of voorgelezen te worden. Wel vindt hij het nog lastig om tegen zijn verlies te kunnen😊. Maar naast rustige dingen in huis, gaat hij ook graag naar buiten om te voetballen. Hij houdt van duidelijkheid en als dat wordt geboden, is hij heel gezellig en zorgzaam. Sinds kort heeft het gezin vissen en daar zit hij graag met zijn neus bovenop.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een stel met of zonder kinderen in Amsterdam Noord.
  • Waar deze jongen af en toe welkom is op een doordeweekse middag, bij voorkeur woensdag.

Denk je iets te kunnen betekenen voor deze jongen, dan komen we graag met je kennismaken. Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator: gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.