Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Twee voetjes komen onder het gordijn uit. De vrolijke peuter van 3 springt breed lachend tevoorschijn.

Buurtgezinnen zoekt voor deze jongen een vriendelijk steungezin, waar hij met andere kinderen kan spelen en waar zijn moeder af en toe haar vragen over de opvoeding kan stellen.

De peuter heeft een hechte band met zijn moeder en is erg graag bij haar in de buurt. Zij geeft hem liefdevol en geduldig die aandacht. Omdat zij er alleen voor staat en geen familie of kennissen in de buurt heeft om op terug te vallen, valt het haar wel zwaar om geen moment echt voor zichzelf te hebben. De moeder is dan ook behoorlijk vermoeid.

Hoewel de peuter het lastig vindt als zijn moeder afscheid van hem neemt op de opvang, speelt hij graag met andere kinderen. Hij is gek op buiten spelen en vindt zijn moeders telefoon ook heel interessant. Is dat niet de bedoeling? Dan verzint hij bijna zonder morren een andere leuke activiteit. Het jochie gedijt goed op structuur en een geduldige uitleg.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • dit jongetje eenmaal per week een speelplek met andere kinderen kan bieden
  • hem eventueel kan ophalen in Purmer Noord; zijn moeder heeft geen eigen vervoer
  • af en toe een vraagbaak wil zijn voor haar vragen rond de opvoeding

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.