Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt een betrokken en warm gezin uit Beverwijk voor een lief meisje van bijna 6 jaar (Arabisch en/of Nederlands).

Voor haar broertje van bijna 1 jaar wordt een ander steungezin gezocht.

De moeder en de kinderen hebben dit jaar een verdrietige scheiding te verwerken gekregen. Door de scheiding is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen. Buren en ouders van school zijn weinig tot niet betrokken bij het gezin.

Voor deze alleenstaande moeder is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden, er is sprake van overbelasting.

Het meisje heeft weinig aansluiting op school en na schooltijd speelt ze bijna niet met andere kinderen. Hierdoor kan zij weinig positieve speelervaringen opdoen met andere kinderen. Ze is een gezellige kletskous en voor haar zijn wij opzoek naar een steungezin, liefst met een dochter rond dezelfde leeftijd. Ze houdt van buiten spelen, tekenen, unicorn’s, regenbogen en knutselen.

Bij welk begripvol gezin kan dit meisje zichzelf zijn? Wie wil de moeder en haar kinderen helpen door deze lastige periode heen te komen? De moeder van het meisje biedt aan om ‘iets terug te willen doen’ voor degene die de steun gaat bieden. Hoe en wat? Dat kan in overleg.

Laat graag horen waar j(ulli)e mee kunnen helpen. We kijken ernaar uit binnenkort kennis te mogen maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Warm en betrokken steungezin in Beverwijk/Heemskerk.
  • Gezin waar het meisje eens per week kan spelen op de maandag of dinsdag, of donderdag of vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur.
  • De moeder van het meisje kan zelf brengen en halen.
  • Een gezin dat halal is of kan bieden.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.