Voor een druk gezin zoeken we een warm en stabiel steungezin voor de jongste zoon van vijf. Deze jongen vraagt wat extra aandacht, die ook zijn twee oudere broers en zusje vaak opeisen.

De ouders bieden de extra zorg met liefde, wat niet wegneemt dat het soms niet lukt om ieder kind voldoende tegemoet te komen. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun zoon eens in de twee of drie weken in het weekend in een ander gezin wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen geniet van contact, speelt graag buiten, houdt van dieren en de wereld verkennen. Omdat hij wat verder weg op school zit mist hij de aansluiting met leeftijdgenootjes een beetje. Een gezin met een kind in dezelfde leeftijd zou goed aansluiten, maar ook een opa/ oma die juist de extra aandacht kunnen bieden. Samen bezig zijn in de tuin of in een stal is heel fijn voor hem. Een plek om te ontspannen, tot rust te komen, en gezien te worden. Een levendig en nuchter gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een speelgezin/ opa en oma:

  • waar deze jongen in het weekend welkom is (bv een dagdeel om de week of een dag iedere drie weken);
  • waar hij lekker kan komen spelen en iets samen ondernomen wordt;
  • waar duidelijkheid en structuur geboden wordt;
  • waar (echte) aandacht is voor deze jongen;
  • waar geleefd, gelachen en aangerommeld wordt;
  • in omgeving Giessenburg.

Kunnen jullie dit gezin ontlasten en is deze jongen welkom bij jullie? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Lianne neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.