‘Ik weet eigenlijk niet of Buurtgezinnen.nl wel voor ons bedoeld is. Want ja, echt problemen hebben we niet. De jongens doen het lekker, het is gezellig druk en we hebben nog steeds een dak boven ons hoofd’, aldus moeder. Naast me zit een opgewekte vrouw, die al 11 jaar geleden vanuit een Oost-Europees land hier is komen wonen. De zorg voor haar twee jongens is verdeeld met haar ex-partner en tot zover dus geen hulpvraag. Maar ja, naast haar zusje, die veel oppast, heeft dit gezin niet veel contacten in de buurt waar ze welkom zijn als gezin. En als moeder onverwachts moet invallen op haar werk, dan is er gelijk een groot probleem. Wie kan ze dan vragen?

Haar prachtige zoons van 8 en bijna 6 jaar, zijn lekker actief met allerlei activiteiten: muziekles, logopedie, zwemles, dansen en turnen. Hun programma is op de dagen dat ze bij hun moeder zijn al behoorlijk gevuld. De moeder vindt het belangrijk dat haar kinderen zich op allerlei gebied ontwikkelen en uitgedaagd worden. In het weekend is er meer rust en dan zou het fijn zijn als er gespeeld kan worden met andere kinderen. De zoon van 8, is een rustige, sociale jongen, speelt gitaar en houdt zeker ook van lekker spelen met anderen. De jongste zoon heeft een sterke eigen wil, maar speelt heerlijk met lego, een trein, kleuren of gezelschapsspelletjes.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een gezin met kinderen in ongeveer deze leeftijden, niet jonger dan 6 jaar.
  • Waar dit gezin op zaterdag samen dingen mee kan ondernemen.
  • En waar de jongens in het weekend af en toe welkom zijn als back-up voor een (dag)deel als het werk van moeder hier om vraagt.

Denk je iets te kunnen betekenen voor dit gezin, dan kom ik graag met je kennismaken. Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl. Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.