In Amsterdam Nieuw-West (Slotermeer) is er een gezin met 2 jongens (2 en 5 jaar), een vader en een moeder. De vader moet veel werken omdat hij een drukke baan heeft. De moeder werkt 3 dagen in de week, maar spreekt de Nederlandse taal nog niet goed.

Van dit gezin wonen al hun familie en vrienden in Bangladesh en India en vooral de moeder zou het leuk vinden om samen met haar kinderen meer in contact te komen met Nederlandssprekende mensen. Zij wil de taal graag op een “laagdrempelige” manier kunnen oefenen. De moeder zou graag bij een ander gezin aansluiten met kinderen rond dezelfde leeftijd als die van haar, om zo wat meer buiten te komen met de kinderen en de buurt te leren kennen.

De oudste jongen uit het gezin vindt het moeilijk om zich uit te drukken, hierdoor is spontaan praten en vertellen wat hij bedoelt nog een uitdaging. “Samen spelen met een kindje dat veel kletst zou heel leuk zijn, misschien pikt hij hier nog wat van op” aldus de moeder.

Het zou heel fijn zijn als dit gezin bij een ander gezin mag aansluiten om af te spreken en samen wat met de kinderen te gaan doen. Naar de bieb om samen een boekje te lezen. Ravotten in de speeltuin terwijl de moeders Nederlands kletsen. Uitbreiding van hun netwerk is wenselijk. Wat extra oren tijdens een gesprek op school is ook erg welkom. De moeder vindt het soms lastig om alle moeilijke woorden die tijdens het gesprek worden gebruikt direct in haar hoofd te vertalen, hierdoor mist zij onderdelen uit het gesprek. Wat ondersteuning tijdens zo’n gesprek en de mogelijkheid hebben hier even over te kunnen napraten zou heel fijn zijn.

We zijn dus op zoek naar een leuk, Nederlands sprekend gezin dat in de buurt woont, waar de moeder en de twee jongens af en toe mogen aanhaken.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amsterdam Nieuw-West dat:

  • Thuis de Nederlandse taal spreekt
  • Wil afspreken met de moeder en de jongens om samen buiten te spelen en de buurt te verkennen
  • Een keer in de zoveel tijd samen iets wil ondernemen
  • Af en toe mee kan naar gesprekken op school

Ben jij of ken jij een leuk steungezin dat zou kunnen en willen ondersteunen?! Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Aretha neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.