Als ik een kijkje neem in dit gezin, snap ik hun hulpvraag steeds beter; wat een energie! Drie enthousiaste jongens begroeten me elk op hun eigen manier bij binnenkomst en willen mijn gehele aandacht. Natuurlijk probeer ik mijn aandacht te verdelen, maar dit valt echt niet mee. Hun ouders heb ik al eerder ontmoet en ik merk dat ze al jaren alles geven wat ze kunnen, maar dat het echt balanceren is om dit vol te houden. In het weekend splitsen ze zich regelmatig op, zodat er even lucht is voor ieder gezinslid.

Hun oudste jongen van 7 jaar vraagt veel van hun aandacht. Er zijn onderzoeken gedaan en er is op verschillende manieren hulpverlening in gezet. Daardoor gaat het wel beter met hem en ook zijn nieuwe school levert hier een positieve bijdrage aan. Deze lieve jongen laat vol trots zijn mooie discobal zien, die reageert op zijn stem. Dit is voor hem fascinerend en maakt hem rustig. Ook even lekker met lego bezig zijn of een filmpje kijken op zijn eigen kamer, is fijn voor hem. Zijn jongere broertje van 4,5 jaar kan hij daarbij echt niet gebruiken en tussen hen is er dan ook veel strijd. Voor zijn jongste broertje van 1,5 jaar is hij wel heel erg lief. Buiten kan hij zijn energie kwijt en probeert hij met andere kinderen contact te maken, maar dit verloopt niet altijd soepel. Met wat oudere kinderen kan hij het wat beter vinden.

Op dit moment hebben we een steungezin op het oog, dat iets voor de jongen van 4,5 jaar kan betekenen. Eén op één aandacht zal hem goed doen!

Via deze oproep proberen we ook een steungezin te vinden voor de jongen van 7 jaar. We gunnen deze liefdevolle ouders wat meer lucht in het gezin.

Profiel steungezin

Wij zoeken een warm gezin:

  • Met 1 of 2 kinderen, die iets ouder zijn
  • Waar structuur wordt geboden
  • Dat het leuk vindt om aan te sluiten bij wat deze jongen nodig heeft
  • Dat 1x per twee weken in het weekend beschikbaar is voor een dag(deel).

Lijkt het je leuk om deze jongen welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar de coördinator gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact met je op voor een afspraak.