Rotterdam 2018-03-13T15:26:18+00:00

In Rotterdam-Rijnmond wordt Buurtgezinnen.nl uitgevoerd onder de vlag van Prokino.

Gestart: november 2017

De coördinator voor Buurtgezinnen.nl,
Annette van Hofwegen, werkt bij Prokino.

Bereikbaar via: 06-57736349 of buurtgezinnen@prokino.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Rotterdam-Rijnmond

Buurtgezinnen.nl in Rotterdam-Rijnmond

Anders dan in andere plaatsen, kunnen zich in Rotterdam-Rijnmond alleen gezinnen bij Buurtgezinnen.nl aanmelden met kinderen tot en met 12 jaar. Kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Heb je oudere kinderen en steun nodig? Dan vertelt Annette van Hofwegen je graag, waar je terecht kunt in jouw woonplaats.

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl is in de regio Rotterdam-Rijnmond ook op zoek naar steungezinnen. Een luisterend oor bieden aan een moeder, een fijne speelplek bieden voor een kind, een vast logeeradres zijn zodat ouders op adem kunnen komen…

Zonder al te veel moeite kun je van onschatbare waarde zijn voor kinderen in een ander gezin.

Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen bij buurtgezinnen@prokino.nl.

Tips in Rotterdam-Rijnmond

Alle kinderen in Rotterdam moeten meedoen!
Meedoen met sport, meedoen met cultuur. Iets samen met andere kinderen doen buiten schooltijd is heel belangrijk. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vriendinnen en ze doen iets wat ze plezier brengt!

Maar ook een fiets is belangrijk. Doordat kinderen fietsen, bewegen ze meer, kunnen ze zelf naar school, dansles of training. Daarnaast spaart een gezin geld uit doordat minder uitgegeven hoeft te worden aan openbaar vervoerskosten. Een fiets heeft dus heel veel voordelen.

Meer info: website