Dit keer zoekt Buurtgezinnen.nl een betrokken, liefdevolle gezin voor een jongen van 7 jaar en zijn alleenstaande moeder. Zij zijn uit het Noorden van Noord-Holland naar de Rivierenbuurt in IJmuiden verhuisd in juni van dit jaar. De zoon is afgelopen maand met school in IJmuiden begonnen. De moeder en zoon kennen nog niet veel mensen in IJmuiden en komen dan ook graag in contact met gezinnen uit (de buurt van) de Rivierenbuurt.

De jongen en zijn moeder zijn ondernemend, spontaan en creatief. Helaas woont familie en vrienden ver weg en willen zij een goed bestaan opbouwen in IJmuiden. De moeder kende Buurtgezinnen.nl al in haar vorige woonplaats en zo zijn haar gegevens mee verhuisd naar Buurtgezinnen.nl in regio IJmond. Door de verhuizing en doordat zij in IJmuiden (nog) niet heel bekend zijn, hebben zij een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen.

De moeder zou graag voor haar zoon gezellige “jongens” middagen organiseren, zodat hij lekker kan spelen met andere kinderen, wat goed is voor ieder kind! De jongen houdt van spelletje als nerf en lasergamen en hij fietst ook graag. De moeder zou ook graag voor de jongen een mannelijk rolmodel in het dagelijkse leven willen en leert dan ook graag andere ouders kennen. Dat is wat ze momenteel hard nodig hebben, net als andere gezinnen: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen!

Bij welk sportieve, avontuurlijke, gezellige gezin kan deze jongen zijn energie kwijt? Wie willen de moeder helpen haar netwerk te vergroten? Laat dan graag van j(ulli)e horen! We kijken uit naar aanmelding van je gezin, zodat we binnenkort mogen kennismaken!

Profiel steungezin

Wij zoeken sportieve, begripvolle gezinnen in (de buurt van) Rivierenbuurt IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om met een 7-jarige jongen regelmatig “jongens” middagen te organiseren
  • Sportief en ondernemend zijn en een gezellige plek kunnen bieden waar de jongen zijn energie kwijt kan
  • Een begripvolle plek hebben, waar de jongen zichzelf kan zijn en mogelijkheid krijgt om van anderen te leren
  • Bijvoorbeeld basisschoolkinderen hebben rondom de leeftijd van de 7-jarige jongen

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.