Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijk meisje van 3 jaar uit IJmuiden zoekt Buurtgezinnen.nl opvang, zodat de alleenstaande moeder op maandagochtend naar Nederlandse les kan. Het gezin bestaat uit 4 kleine kinderen, waarvan de oudste 3 naar de basisschool gaan. De moeder draagt alleen zorg voor de kinderen en haar netwerk is klein. Het gezin heeft geen familie in de buurt wonen waarop ze kunnen terugvallen. De moeder spreekt redelijk Nederlands (al vindt ze zelf van niet) en wil graag, o.a. door beter Nederlands te leren, haar netwerk uitbreiden. De kinderen spreken alle 4 goed Nederlands.

De alleenstaande moeder is via een juf van school met Buurtgezinnen.nl in aanraking gekomen en heeft zich aangemeld, omdat ze graag haar netwerk en dat van haar kinderen wil vergroten. Momenteel lukt het haar niet om op maandagochtend de Nederlandse lessen te volgen, van 9.00 uur – 13.00 uur, omdat ze dan opvang voor haar dochter van 3 jaar nodig heeft.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin(slid) in (het centrum van) IJmuiden dat:

  • Maandagochtend van 8.30 uur – 12.30 uur het 3-jarige meisje op wil vangen
  • Het meisje van 3 jaar op maandag 12.30 uur naar de peuterspeelzaal kan brengen
  • Als dat past: het gezin helpen met hun netwerk verder uit te breiden

Bijzonderheden:

  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.