Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“In Syrië wonen mijn opa en oma en ik mis hen zo. Ik heb in Nederlands gelukkig al veel leuke vrienden gevonden en op school gaat het ook goed met mij, maar toch blijf ik hen missen!”

Deze gezellige, actieve jongen woont nu 3 jaar in Nederland, samen met zijn moeder en zij zijn hard bezig om hun plekje te vinden. En dit gaat best heel goed. Zijn moeder is actief bezig om de taal beter te leren spreken en werkt zowel vrijwillig als betaald een aantal uren per week. Er zijn contacten gelegd met schoolvriendjes, hun ouders en wat buren.

Deze stoere jongen houdt van kickboksen en gaat wekelijks naar zwemles. Sinds kort hebben ze een klein poesje gekregen, waar hij dol op is. Dieren zijn voor hem geweldig en hij merkt ook zelf dat hij daardoor rustig wordt. Verder vindt hij het heerlijk om met lego te spelen.

Hij zou het geweldig vinden als hij 1x per week zich even thuis mag voelen bij een soort van opa en oma. Hij wil graag veel met hen kletsen en van hen leren hoe de Nederlandse gewoontes zijn. Verder lijkt het hem leuk om samen spelletjes te doen en buiten bezig te zijn. Bijvoorbeeld naar het bos, samen vissen of andere uitjes. Eigenlijk vindt hij alles wel leuk en zoekt deze open jongen vooral liefde, aandacht en gezelligheid!

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Twee oudere mensen die een soort van opa en oma voor deze jongen willen zijn.
  • Waar hij wekelijks een paar uurtjes welkom is op maandag, dinsdag, vrijdag of zondag.
  • Die leuke dingen met hem willen ondernemen en hem ‘grootouderliefde’ willen geven.

Wie lijkt het leuk om deze rol op zich te nemen? Meld je dan aan via www.buurtgezinnen.nl als steungezin. Je mag ook direct met onze coördinator Gonda contact zoeken via gonda@buurtgezinnen.nl. Dan zal zij met jullie komen kennismaken.