Voor een alleenstaande moeder en haar zoon zijn we in Houten op zoek naar een ‘familie’. De moeder is voor de liefde naar Nederland gekomen, maar het huwelijk heeft hier helaas geen stand gehouden. Ze heeft alles in het buitenland achtergelaten en mist vrienden en familie om haar heen. Het afgelopen jaar heeft dit gezin veel heen en weer gereisd, want er was geen vaste woning. Sinds dit najaar heeft de moeder een woning in Houten toegewezen gekregen en kan zij eindelijk een thuis maken. Haar zoon zit sinds 2,5 jaar in Houten Zuid op school. Hij zit in een groep met vooral jongere kinderen en heeft behoefte aan oudere jongens om zich heen. Hij speelt graag buiten en is gek op dieren. Hij bouwt met allerlei materiaal en speelgoeddieren boerderijen, dierentuinen en andere soorten leefomgevingen.

Dit gezin is vriendelijk, relaxed en er wordt veel gelachen. De grammatica van de Nederlandse taal is voor de moeder nog moeilijk, maar ze wil het graag leren om zo een goede baan te vinden. We zoeken voor hen iemand in Houten die het gezellig vindt om regelmatig af te spreken, zodat de moeder haar Nederlands kan oefenen, maar ook een band mee op kan bouwen. Iemand die mee kan denken over het vergroten van haar netwerk in de buurt. Wellicht is er een alleenstaande moeder die feestdagen samen wil vieren, eens in de zoveel tijd samen wil eten en zo elkaar kunnen supporten in de opvoeding.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Houten:

  • Met een oudere zoon / oudere kinderen (10+)
  • Dat het leuk vindt om met de moeder te praten en te helpen haar netwerk wat uit te breiden;
  • Dat graag af en toe eens iets leuks mee wil ondernemen (bv. samen eten);
  • Dat eens per week (of per twee weken) tijd wil vrijmaken voor deze moeder en haar zoon.

Bijzonderheden:

  • Het is handig als je Engels verstaat;
  • De moeder wil graag goed Nederlands leren spreken om hier een baan te vinden. De grammatica leer je vooral door het te doen! Daarom zoeken we iemand die het leuk vindt om een praatje te maken en haar hierbij wil helpen.