Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een gezin met drie kinderen van 1, 3 en 5 jaar op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar die het leuk vindt om de rol van oma (en opa) te vervullen. “De enige opa en oma die de kinderen nog hebben wonen in Sri Lanka, vertelt de moeder uit dit gezin. Als gezin missen we het plezier en de ervaring die grootouders met zich meebrengen.”

Het gezin is op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar met een kleinkinderwens die een diepere zingeving aan haar/hun leven wil geven door het opbouwen van een unieke band met deze kinderen. Iemand die een langdurige relatie met de kinderen wil aangaan zodat zij een vertrouwenspersoon krijgen naast de ouders. En die leuke dingen met het gezin of één van de kinderen wil ondernemen zoals een ‘echte oma (en opa)’ dat doet. Daarnaast zou dit gezin enorm geholpen zijn als diegene aandacht wil besteden aan de Nederlandse taal. Doordeweeks ligt de opvoeding grotendeels bij de vader die de Nederlandse taal niet volledig beheerst.

Het jongetje is een vrolijke 5-jarige en heeft een brede belangstelling. Hij houdt van klimmen, rennen, buiten spelen, kleuren enz. Zijn 3-jarige zusje is een echt ‘meisje-meisje’ en houdt van rollenspellen, koekjes bakken, glijbanen en kleuren. Hun kleine zusje houdt van teletubbies, kiekeboe spelletjes en haar keukentje. Het gezin houdt van stedentrips, een bezoek brengen aan het tuincentrum, koken en eten met familie/vrienden. Zij kijken er naar uit om hun extra oma uit te nodigen voor een heerlijke Sri Lankaanse maaltijd.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar met een kleinkinderwens, die:

  • De rol van oma wil vervullen;
  • Een langdurige band met het gezin wil opbouwen;
  • Af en toe iets leuks met het gezin of één van de kinderen wil ondernemen;
  • Bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Overwhere-Noord.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irene Langerijs neemt dan zo snel mogelijk contact op.