Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Heemskerk (wijk Beijerlust) woont een gezin met 1 zoon (1,5 jaar), een vader en een moeder. Sinds 2, 5 jaar is het gezin woonachtig in Heemskerk. Hiervoor hebben zij een aantal jaren in Engeland en Taiwan gewoond. Door hun vele reisavonturen, is het gezin niet traditioneel, maar westers-georiënteerd.

De vader werkt fulltime als Expat (hoogopgeleid) bij een groot bedrijf. In tegenstelling tot de gemiddelde Expat, heeft het gezin een woning gekocht met de intentie in Heemskerk te blijven wonen. Deze keuze is ingegeven door de geboorte van hun zoontje. Daarnaast doet het gezin veel moeite om zich aan te passen aan de nieuwe cultuur en om de Nederlandse taal te leren.

De moeder van het gezin werkt niet, voelt zich eenzaam en zorgt fulltime voor hun zoon en volgt een taalcursus Nederlands. Vroeger was de moeder van het gezin basisschool-lerares in het land van herkomst.

Van dit gezin wonen al hun familie en vrienden in de Filipijnen en Taiwan en vooral de moeder zou het leuk vinden om samen met hun kind meer in contact te komen met Nederlandssprekende mensen, die ook de Engelse taal goed spreken en verstaan.

Zij wil de taal graag op een “laagdrempelige” manier kunnen oefenen. De moeder zou graag bij een ander gezin aansluiten met kinderen rond dezelfde leeftijd als die van haar zoontje, om zo wat meer buiten te komen en de buurt te leren kennen. Dit nog naast het feit, dat de moeder wekelijks met haar zoon naar de peuterinloop gaat en de voorlees-ochtend in de bibliotheek bezoekt. Wat hierin moeilijk is, is dat de meeste ouders bij deze inloop-momenten weinig tot geen Engels spreken of verstaan.

Het zou heel fijn zijn als dit gezin bij een ander gezin mag aansluiten om af te spreken en samen wat met de kinderen te gaan doen. Ravotten in de speeltuin terwijl de moeders Nederlands/Engels kletsen. Uitbreiding van hun netwerk is wenselijk.

Naast deze vraag zou het ook wenselijk zijn, dat op de maandag of de dinsdag middag eens per maand hun zoon alleen kan spelen zodat de moeder haar taalcursus verder kan uitbreiden.

We zijn dus op zoek naar een gezellig, Nederlands/Engels sprekend gezin dat in de buurt woont, waar de moeder en haar zoon af en toe mogen aanhaken.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Heemskerk/Beverwijk (nabij de wijk Beijerlust):

  • dat thuis de Nederlandse taal spreekt
  • dat ook Engels spreekt en verstaat
  • dat wil afspreken met de moeder en hun zoon om samen buiten te spelen en de buurt te verkennen
  • waar de zoon van 1,5 jaar eens per maand een dagdeel mag komen spelen
  • dat een keer in de zoveel tijd samen iets wil ondernemen

Bijzonderheden:

  • Niet rokend
  • Geen huisdieren

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemskerk en Beverwijk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.