Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is door een moeder uit Beverwijk om hulp gevraagd. Naast deze tweeling heeft zij nog een dochter van 4 jaar, voor haar wordt een ander steungezin gezocht.

De  hulp is gevraagd, omdat de moeder van de meisjes in de zorg en werkt en onregelmatige diensten draait. De meisjes gaan naar hun opa als hun moeder ’s avonds moet werken of in het weekend, zij komen graag bij hem. De meisjes gaan regelmatig op bezoek bij hun eigen vader.

De moeder heeft vriendinnen, contact met broers en zussen, maar die hebben allemaal hun eigen banen en gezin. Naast de volledige zorg van de meisjes, heeft de moeder, haar baan en het huishouden.

De veerkracht van de moeder is op dit moment laag, wat maakt, dat zij weinig hersteltijd heeft voor zichzelf en daarnaast weinig tot geen tijd kan besteden (1-op-1 tijd) aan haar dochters, terwijl ze wel van mening is, dat haar meiden dit ontzettend nodig hebben.

Het ene meisje is gek op turnen, houdt van de natuur en is graag buiten, houdt van voetballen, strijkkralen en tekenen. Haar karakter is ‘lekker eigenwijs’, lief en gevoelig.

Het andere meisje is wat stiller en gevoelig. Zij is dol op tekenen, met poppen spelen, haren vlechten en kammen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • Eens per week de meiden wil opvangen op de maandag of de donderdagmiddag uit school (14.15 uur), zodat de moeder 1-op-1 aandacht kan besteden aan het zusje.
  • Als het zusje in het andere steungezin is, de moeder 1-op-1 aandacht kan besteden aan de tweeling.
  • Niet rokend
  • Huisdieren, geen bezwaar, liever geen grote honden.

Bijzonderheden:

  • Steunouders zonder kinderen of kinderen boven de 12 worden van harte uitgenodigd te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden?

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.