Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een moeder uit Beverwijk. Naast het meisje van 4 jaar heeft zij ook nog een tweeling, dochters van 7 jaar oud. Voor hen wordt een ander steungezin gezocht.

Er is hulp gevraagd, omdat de moeder van de meisjes in de zorg werkt en onregelmatig diensten draait. Bij avond- en weekenddiensten, zijn de meisjes bij hun opa en daar komen zij graag!

De moeder heeft vriendinnen en contact met broers en zussen, maar die hebben allemaal hun eigen banen en gezin. Naast de volledige zorg van de meisjes, heeft de moeder, haar baan en het huishouden.

De veerkracht van de moeder is op dit moment laag, wat maakt, dat zij weinig hersteltijd heeft voor zichzelf en daarnaast weinig tot geen tijd kan besteden (1-op-1 tijd) aan haar dochters, terwijl zij wel van mening is, dat haar meiden dit ontzettend nodig hebben.

Haar dochter van 4 is gebaat bij een duidelijke omgeving, dan is ze goed corrigeerbaar. Ze is een tikje eigenwijs, lief en gevoelig op z’n tijd.  Dansen en zingen vindt ze erg leuk, dat doet zij de hele dag.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • Eens per week het meisje wil opvangen op de maandag of de donderdagmiddag uit school (14.15 uur), zodat de moeder 1-op-1 aandacht kan besteden aan haar tweeling zusjes.
  • Als de tweeling bij het andere steungezin is, de moeder 1-op 1 aandacht kan besteden aan het meisje.
  • Niet rokend
  • Huisdieren, geen bezwaar, liever geen grote honden.

Bijzonderheden:

  • Steunouders zonder kinderen of kinderen boven de 12 worden van harte uitgenodigd te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden?

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.