Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van het meisje zijn, toen zij nog jong was, uit elkaar gegaan. De moeder en de dochter wonen al jaren met z’n tweeën in Heemskerk en zijn klein behuisd.

Het samenwonen en leven heeft leuke en gezellige kanten, maar soms ook minder fijne kanten, zeker nu de dochter in de pubertijd is aangekomen. Ze hebben wel vrienden maar zij hebben genoeg aan hun eigen gezinnen en werk. Zij zijn dus voornamelijk op elkaar aangewezen en kunnen zich nauwelijks terug trekken.

De opa en oma van het meisje spelen een belangrijke rol in hun leven, maar worden soms ook ‘overvraagd’ door de thuissituatie.

Het meisje heeft al jaren geen contact met haar eigen vader. Dit heeft zo zijn redenen.

Door bovenstaande situatie, heeft de moeder al jaren de volledige zorg voor haar dochter, naast haar werk. De rek is er op dit moment even uit bij de moeder, zij komt niet meer tot rust en heeft adem nodig.

Het meisje is welbespraakt, heeft manieren en houdt rekening met anderen. Zij heeft een temperamentvol karakter, is heel pienter, creatief en is ook gevoelig. Haar interesses gaan uit naar dansen, zingen, schrijven en tekenen. Taarten bakken? Ja, graag!

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een liefdevol steungezin dat het meisje eens per week op wil vangen
  • Een steungezin met het liefst een huisdier
  • Een steungezin waar het in de toekomst ook mogelijk is om af en toe te blijven logeren

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.