Als tienermeisje kwam de moeder 14 jaar geleden met haar familie naar Nederland. Gevlucht vanuit Afghanistan lieten zij alles en iedereen achter.

Een aantal jaren geleden leerde deze moeder de vader van haar kinderen kennen. Samen kregen zij twee zonen. Helaas is de relatie met de vader van de kinderen sinds een aantal jaren voorbij. De ouders gaan nog steeds in goede harmonie met elkaar om. De vader van de kinderen ondersteunt de aanvraag bij Buurtgezinnen door de moeder. Voor de zoon van 4,5 jaar wordt een ander steungezin gezocht. Deze oproep is voor hun zoon van 3 jaar.

De moeder van de jongens werkt onregelmatig in de zorg en de vader van de jongens werkt fulltime. Het netwerk van familie en vrienden in Beverwijk en omstreken is klein, omdat de moeder veel werkt en zij nog maar kort in Beverwijk woont. Hiervoor woonde zij in een andere gemeente in Nederland.

Recent vingen de ouders van de moeder (opa en oma) de kleinkinderen op als de moeder moest werken, maar i.v.m. gezondheidsproblemen is dit niet meer mogelijk.

Door de Corona-periode is de situatie ontstaan, dat deze moeder nog verder overbelast is geraakt. Ze heeft weinig tot geen tijd voor zichzelf, slaapt slecht en heeft hierdoor weinig tot geen veerkracht om goed te herstellen.

Haar zoon van 3 jaar vindt het fijn om blokken te bouwen, buiten te spelen, te stoeien en te rennen. Hij is sociaal en ondernemend. Hij gaat een aantal dagen per week naar de peuterspeelzaal. Hij luistert goed en van 1-op 1 aandacht groeit hij enorm.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een:

  • Nederlands gezin i.v.m. de cultuur en het leren van de taal.
  • Gezin dat deze jongen kan opvangen op de woensdag vanaf 12.15 uur.
  • Steungezin dat van bouwen, stoeien en buiten spelen houdt.

Bijzonderheden:

  • Niet roken i.v.m. een allergie van de zoon.
  • Geen huisdieren i.v.m. de allergie van de zoon.
  • De moeder zou de kosten voor halal-voeding willen vergoeden.
  • De moeder beschikt over een auto en kan haar zoon brengen/ophalen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden?

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.