Een vrouw met twee jonge kinderen van 1.5 en 3 jaar oud zoekt een andere moeder in Wamel met kleine kinderen om samen leuke dingen te doen. Zoals een keer naar de speeltuin, naar het park of samen koken en gezellig eten. Deze moeder komt uit Syrië en is nu 9 maanden in Nederland. Ze begint de Nederlandse taal al een beetje te leren, maar wil nog veel oefenen. Dit doet ze het liefst door gesprekjes te voeren tijdens het samen op stap zijn of onder het genot van een kopje thee als de kinderen samen spelen.

Haar kinderen zijn rustig en vinden het leuk om te spelen met een pop of knuffel. Ook t.v. kijken en buitenspelen doen ze graag. Het meisje van ruim 3 jaar begint al wat Nederlandse liedjes te zingen en vindt dat heel leuk.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een moeder in Wamel:

  • met een jong kind/kinderen om samen leuke dingen te doen met de kinderen
  • die het leuk vindt om deze moeder te helpen met het ontwikkelen van haar Nederlands door samen gesprekjes te hebben en actief bezig te zijn

Bijzonderheden:

  • Dagen/tijden in onderling overleg. Deze moeder gaat naar Nederlandse les maar heeft verder veel tijd.
  • Woon je niet in Wamel maar heb je wel interesse? De moeder heeft zelf geen vervoer maar als je naar haar toe kunt komen dan is dat ook een mogelijkheid.

Interesse of vragen:

Neem contact op met de coördinator Buurtgezinnen West Maas en Waal: Selma van Zeeland Selma@buurtgezinnen.nl of bel 06-46591683.