Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder en haar 2- en 6-jarige zoons uit IJmuiden (Zeewijk) zoekt Buurtgezinnen.nl contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt om maatwerk afspraken voor gezelligheid en ondersteuning te kunnen maken.

De moeder draagt, sinds enige tijd, alleen zorg voor de kinderen en heeft helaas geen familie in de buurt wonen. Het gezin woont prettig in Zeewijk, echter heeft o.a. door overbelasting weinig contact met de naaste omgeving tot nu toe. De moeder geeft ook aan het zelf lastig te vinden om hulp te vragen. Terwijl het gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug uit de naaste omgeving écht kunnen gebruiken. Enige tijd geleden hoorde ze van Buurtgezinnen.nl en heeft ze uiteindelijk alle moed bij elkaar gesprokkeld om haar gezin aan te melden. De moeder vindt het erg spannend om nieuwe contacten te leggen en tóch wil ze in het belang van haar kinderen en zichzelf gezinnen uit de buurt leren kennen via Buurtgezinnen.nl.

Dus… ken jij een leuk gezin of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt dit gezin te leren kennen? Woon je bijvoorbeeld in de buurt van zwembad de Heerenduinen en wil je deze moeder helpen eens rustig naar een zwemles van de oudste te laten kijken, door haar jongste zoon gedurende die tijd even op te vangen? Of wonen jullie in Zeewijk en kunnen jullie als (naaste) buren helpen met opvang voor andere afspraken, bijv. bij de dokter of op school? Of gun je de moeder eindelijk eens wat tijd voor zichzelf en wil je daarmee helpen? Of willen jullie als gezin juist eens samen iets gezelligs met deze moeder en haar zoons ondernemen? Dan horen we het graag!

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, betrokken gezinnen in Zeewijk (IJmuiden) die:

  • het gezin helpen met hun netwerk verder uit te breiden
  • op afgesproken tijden een van de zoons of beiden op kunnen vangen (2 en 6 jaar)
  • adhoc een van haar zoons of beiden willen opvangen, bijv. bij ziekte of plotselinge afspraken
  • de moeder willen ondersteunen er samen eens (een dagje) op uit te gaan met elkaar

Bijzonderheden:

  • De moeder gunt een andere moeder ook tijd voor zichzelf en zou bijvoorbeeld weleens op de kinderen van het steungezin willen passen, als ze willen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.