Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een alleenstaande moeder is met haar kind naar Nederland gekomen, ze hebben alles achtergelaten, ook haar echtgenoot, haar familie en vrienden.  De voornaamste zorg van de moeder is, dat zij en haar kind hier hun weg vinden… en dat gaat heel er goed! Beide pakken de taal snel op. Maar soms is het ook best lastig, want zij kennen (bijna) niemand, dus de moeder en zoon zouden wel wat hulp kunnen gebruiken! Bijvoorbeeld bij het wegwijs maken in -en om Beverwijk heen en soms om samen iets gezelligs te ondernemen met beide gezinnen (vraag- en steungezin).

De vraag is dan ook heel concreet: eens per week de maandagmiddag en soms de dinsdagmiddag de zoon van 1.5 jaar opvangen, zodat moeder in rust de Taalcoach kan ontvangen in de wetenschap dat haar kind op een warme en veilige plek verblijft.

De moeder is een jonge en leergierige vrouw die graag onder de mensen is. Haar zoon is lief, gezellig en een ondernemend mannetje, opzoek naar ‘de wereld’ om hem heen.

Welk steungezin zou vanuit compassie iets voor de moeder en zoon kunnen betekenen?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • woonachtig in of nabij de wijk Ronde Boogaard te Beverwijk
  • affiniteit met het begeleiden -en leren van de Nederlandse taal en hulp geven waar nodig bij de integratie
  • dat de 1,5 jaar oude zoon op wil vangen op de maandagmiddag en soms de dinsdagmiddag
  • dat open staat voor een niet Westerse cultuur.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.