Maastricht en Eijsden-Margraten 2018-12-06T15:45:06+00:00

 

Uitgevoerd door:

Gestart: september 2017

Coördinator:
Katrien Jozephs

Bereikbaar via: 06-46608904 of katrien.jozephs@trajekt.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Maastricht en Eijsden-Margraten

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via katrien.jozephs@trajekt.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Moeder en dochter (3 jaar) zoeken een steungezin!

Deze positief ingestelde moeder is op zoek naar een steungezin voor haar en haar dochter. Vanwege een NAH en epilepsie kan en mag deze moeder niet alleen zijn (zonder toezicht) en er samen met haar dochter op uit gaan.

Vanwege de werktijden van vader in het weekend zijn we op zoek naar een gezin dat ook in het weekend beschikbaar is. We zoeken een rustig steungezin die samen met deze creatieve moeder en haar vrolijke dochter op pad kunnen gaan.

Dit vraaggezin is niet op zoek naar een oppas maar wil graag vanuit een vriendschappelijke klik met een ander gezin kunnen afspreken. Voor de moeder is het belangrijk dat ze in het contact met een steungezin haar autonomie kan behouden en dat ze niet wordt betutteld.

Deze lieve moeder weet ondanks haar beperkingen heel goed wat ze wil. Ze houdt van muziek, creatief bezig zijn, andere ouders ontmoeten en activiteiten die weinig prikkels hebben. “Samen met een ander gezin gewoon samen naar het bos of de eendjes voeren”.

(meer…)

Leuke boy’s (2 en 4 jaar) zoeken gezellig steungezin, opa’s en oma’s meer dan welkom!

Deze twee vrolijke jongens zijn dol op muziek, buiten spelen, dieren en bouwen met blokken, lego, knikkerbanen en andere materialen. Voor hen zoeken wij een leuk speelgezin dat samen met deze twee lieverds de wereld wil ontdekken.

De alleenstaande moeder komt niet uit de regio en wil graag wat meer netwerk om zich heen. Voor haar en de twee jongens zijn wij op zoek naar een lief steungezin waardoor ze zich gesteund voelt in de opvoeding van haar twee kinderen. In de familie zijn vermoedens van autisme wat voor de moeder nogal wat onzekerheden met zich mee kan brengen. Een steuntje in de rug van een steunouder zou haar kunnen helpen om haar ‘accu’ weer op te laden.

(meer…)

Vrolijke jongen van zes zoekt steungezin in Maastricht (zuid-oost)

Wij zijn op zoek naar een lief steungezin voor een leuke knul van 6,5 jaar. Hij is dol op koken, voetballen en speelt graag buiten. Deze jongen is een echte kletskous. Laat je dus vooral verrassen door zijn avontuurlijke verhalen en bijzondere vragen.
Moeder heeft na een moeilijke periode haar leven weer wat meer op de rit en zoekt voor haar zoon een gezin waar hij naar hartenlust kan spelen met andere kinderen. Omdat deze familie hier nog niet zo lang woont, zijn alle tips van een steungezin over de omgeving van harte welkom. Zij willen graag de omgeving wat beter leren kennen en weten wat er vooral voor kinderen te doen is.

(meer…)

Liefdevol en ondernemend steungezin gezocht in omgeving Gronsveld

Voor een Syrische familie, zijn we op zoek naar een liefdevol steungezin die hen kan helpen in hun nieuwe omgeving. Ze wonen kort in Nederland en doen erg hun best om hier iets nieuws op te bouwen. Hiervoor volgen ze ook Nederlandse les op school, waar de kinderen niet bij aanwezig kunnen zijn. Daarom zijn we op zoek naar een steungezin waar deze boys van 6 maanden en 2 jaar oud naar hartenlust kunnen spelen.

De moeder wil graag kennismaken met andere gezinnen die ze kan ontmoeten en samen mee kan koken.

(meer…)

Actief steungezin gezocht in Maastricht Zuid-Oost

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin in Maastricht Zuid-Oost is Buurtgezinnen.nl op zoek naar een warm steungezin om samen met deze alleenstaande moeder en haar kinderen erop uit te gaan. Door fysieke beperking van moeder heeft zij het gevoel haar kinderen niet te kunnen bieden, wat ze nodig hebben. De kinderen zijn vrolijk en ondernemend en klaar om de wereld te ontdekken. Moeder heeft een beperkt netwerk en zou graag in contact komen met een vriendelijk gezin uit de buurt.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht in Eijsden voor 2 lieverds

Voor een vraaggezin in Eijsden zijn we op zoek naar een liefdevol steungezin. De moeder is chronisch ziek en merkt dat ze de quality time die haar kinderen (7 en 4 jaar) verdienen zelf door haar fysieke beperking niet kan geven.

Voor dit gezin zoeken we een warme familie, opa/oma die de kinderen 1 of 2 keer per week uit school kan halen en waar zij onderdeel mogen uitmaken van een speelgezin in de buurt. Op deze manier kan de moeder haar rust pakken die zeer noodzakelijk is. Voorkeur gaat hierbij uit naar een maandag, dinsdag of donderdag.

De oudste is dol op spelletjes spelen, knutselen, spelen met knuffels en lekker buiten zijn. De jongste speelt graag met playmobile en lego. Het is voor deze kinderen belangrijk dat er naast thuis een plekje is waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Een vrolijk en warm speelgezin zodat zij onbezorgd kunnen spelen en genieten.

(meer…)

Tips in Maastricht en Eijsden Margraten

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website