Maastricht en Eijsden-Margraten 2018-01-29T13:41:47+00:00

 

Uitgevoerd door:

Gestart: september 2017

Coördinator:
Katrien Jozephs

Bereikbaar via: 06-46608904 of katrien.jozephs@trajekt.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Maastricht en Eijsden-Margraten

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via katrien.jozephs@trajekt.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Warm steungezin gezocht voor een vrolijke meid van 4 jaar

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin die deze vrolijke jonge dame 1 of 2 keer per week kan ophalen van school of naschoolse opvang, waarna zij in de avonduren onderdeel mag zijn van het steungezin.  Deze vrolijke meid is dol op knutselen, spelletjes en toneelspelen.

Deze alleenstaande moeder werkt fulltime, ook in de avonduren. Zij kan door haar geringe netwerk een steungezin gebruiken die de zorg voor haar oudste dochter eens a twee keer per week over neemt.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee vrolijke peuters

Voor een gezin in de gemeente Eijsden-Margraten met twee peuters zoeken we een steungezin.  De jongens zijn dol op dieren, buiten spelen en voertuigen. Kortom ondernemend en klaar om de wereld te ontdekken.

De ouders zouden hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken. Moeder heeft een chronische ziekte waardoor ze niet altijd kan voldoen aan de ontdekkingsbehoefte van haar zoons. Veel zorg komt neer op haar omdat vader fulltime werkt. Deze moeder heeft het hard nodig om zelf ook af en toe ‘op te laden’. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van allebei de kinderen goed om soms in een andere omgeving te zijn.

(meer…)

Tips in Maastricht en Eijsden Margraten

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website