Voor een gezin met een baby van zes maanden zoeken we een liefdevolle, ervaren moeder of oma in Purmerend. Naast de zorg voor de baby en andere kinderen hebben de ouders de zorg voor een zieke ouder. Zij hebben geen familie in de buurt waar ze op terug kunnen vallen, ze staan er vooral alleen voor. Daarom is het voor beide ouders fijn om terug te kunnen vallen op de ervaring die steunouders meebrengen.

Voor hun zoontje is veiligheid, geborgenheid en een rustige omgeving belangrijk. Het gezin zou het fijn vinden als het steungezin een langdurige band met hen wil opbouwen. Iemand die de rol van ‘oma’ of ‘tante’ wil vervullen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een steunmoeder of oma:

  • die een dagdeel per week voor de baby wil zorgen
  • die een luisterend oor en eventueel tips heeft voor de moeder

Bijzonderheden:

  • Zodra de situatie dit toelaat wil het gezin graag iets terugdoen voor het steungezin, zoals hulp in het huishouden of het koken van een lekkere maaltijd.

Ben jij een moeder of oma, die een dagdeel per week deze baby wil verzorgen en waaraan moeder af en toe haar verhaal kwijt kan? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irene Langerijs neemt dan zo snel mogelijk contact op.